0 0
Čobanski ćevap

Podelite na društvenim mrežama:

Ili jednostavno iskopirajte link i podelite

Sastojci

Podesi Serviranja:
Priprema mesa
850gr Svinjsko meso
850gr Jagnjeće meso
300gr Slanina
500gr Crni Luk
5gr Mleveni biber
150gr Suncokretovo Ulje
Priprema omleta
10kom Jaja
5gr So
150gr Suncokretovo Ulje
Priprema garniture
1000gr Krompir
300gr Kajmak
1kom Peršun veza

Sačuvaj

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Čobanski ćevap

Kuhinja:
  • Serviranja 10
  • Srednje

Sastojci

  • Priprema mesa

  • Priprema omleta

  • Priprema garniture

Uputstva

Podeli

Čobanski ćevap možete pripremati od jedne vrste mesa ili od mešanog mesa kao što je u ovom receptu. Za pripremu ovog jela najbolje je koristiti malu ili veliku ružu ili svinjski file. Sastav mesa velike ruže je takav da ima veliku primenu kod pripreme jela za dijetalce, kod posebnih režima ishrane i za sportiste. Jelo služiti toplo, odmah nakon pripreme.

(Visited 266 times, 1 visits today)

Koraci

1
Gotovo

Priprema mesa

Treba iseći i izlupati meso u obliku medaljona prečnika oko 5cm, debljine oko 1cm. Pre nizanja na žicu meso posoliti i pobiberiti. Dimnjenu slaninu isecite na šnite približne veličine mesa. Crni luk isecite na koturove debljine 1cm.

2
Gotovo

Na špic žice nižemo prvo meso, zatim slaninu, luk i tako sve do kraja žice gde se završava mesom.

3
Gotovo

Ćevap se može pržiti na ulju ili peći na roštilju ili gril ploči uz redovno okretanje, dok ne dobije zlatno-žutu boju sa svih strana.

4
Gotovo

Priprema garniture

Očišćeni krompir isecite na deblje parčiće kuvati sa kajmakom, s tim da kriške ne budu veće od veličine komada mesa. Dodati peršun.

5
Gotovo

Serviranje

Na levoj ivici ovala složiti ćevap, a zatim ga prekriti omletom. Na slobodnom užem delu ovala stavlja se pečen paradajz a na drugom kraju garnitura. Odmah služiti.

Editor

Recenzije

Nema recenzija za ovaj recept, iskoristi formular ispod kako bi komentarisao
prethodna
Bosanski lonac
jagnjetina-kapama-spanac
sledeća
Kapama od jagnjećeg mesa
prethodna
Bosanski lonac
jagnjetina-kapama-spanac
sledeća
Kapama od jagnjećeg mesa

Dodajte Vaš Komentar