0 0
Salata za hladne zimske dane

Podelite na društvenim mrežama:

Ili jednostavno iskopirajte link i podelite

Sastojci

Povrće
1000 g Sargarepa
1000 g Kupus Beli
1000 g Krastavac
1000 g Paprika Zelena babura
1000 g Zeleni paradajz
Preliv
500 ml Alkholno Sirce
1500 ml Voda
5 So supena kašika
10 Secer supena kašika
0.5 Vinobran kesica
Sareni Biber po želji
Lovorov list po želji

Sačuvaj

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Salata za hladne zimske dane

Karakteristike:
  • Veganska
Kuhinja:

Hladni dani su stigli, a sa njima i priprema raznih đakonija.

  • Srednje

Sastojci

  • Povrće

  • Preliv

Uputstva

Podeli

Vreme pripreme zimnice je u punom jeku. Salata od mešanog povrća se lako priprema, odličnog je ukusa i veoma dekorativna.

(Visited 36 times, 1 visits today)

Koraci

1
Gotovo

Povrće dobro oprati i očistiti.

2
Gotovo

Narezati krastavce, šargarepu i zeleni paradajz na kolutove, papriku seći na trakice. Kupus izrezati i zajedno sa krastavčićima posoliti i ostaviti da pusti sopstveni sok.

3
Gotovo

Povrće izmešati i presipati u odgovarajuću posudu. Dodati biber u zrnu pa zajedno izmešati sa povrćem.

4
Gotovo

Pomešati vodu i sirće, dodati so i šećer i ostaviti da provri.

5
Gotovo

Pripremite tegle.

6
Gotovo

Procedite povrće i ređajte u tegle. Između slojeva povrća možete staviti lovorov list. Tečnost koja je ostala nakon ceđenja povrća dodati u šerpu i staviti da provri.

7
Gotovo

Obavezno probajte da li je dovoljno kiselo, slano, slatko, zato što u ovom koraku možete korigovati ukus.

8
Gotovo

U kiseli preliv staviti vinobran prema uputstvu sa kesice i ostaviti još koji trenutak na šporetu.

9
Gotovo

Teglu sa mešanom salatom preliti vrelim prelivom, staviti celofan, pa zatvoriti odgovarajućim poklopcem. Sve tegle zajedno umotati i ostaviti ih da se postepeno hlade.

Editor

Recenzije

Nema recenzija za ovaj recept, iskoristi formular ispod kako bi komentarisao
prethodna
Hrskava piletina sa kornfleksom
krit-dakos-brusketi
sledeća
Originalni kritski “Dakos”
prethodna
Hrskava piletina sa kornfleksom
krit-dakos-brusketi
sledeća
Originalni kritski “Dakos”

Dodajte Vaš Komentar