Pričamo o… – Specijaliteti
sajam turizma u Beogradu

Kulinarska ponuda na sajmu turizma

Potraga za dobrom hranom na 43. međunarodnom sajmu turizma u Beogradu se završila veoma uspešno.

Read More
peti bazar malih proizvođača

Utisci sa petog bazara malih proizvođača

Još jedno okupljanje malih proizvođača je ostavilo lep utisak na nas.

Read More
gastro fest Bečej

Utisci sa Gastro Festa

Od svega po malo, a od svega najbolje.

Read More
bazar malih proizvođača

Bazar malih proizvođača hrane i pića

Utisci sa bazara malih proizvođača će ostati obeleženi fantastičnim ukusima.

Read More
Uskršnja šarena jaja

Farbanje jaja za Uskrs

Nekoliko načina da pripremite najlepša jaja za Uskrs

Read More
cejlonski cimet

Cimet – cejlonski ili kasija, šta je bolje?

Razlika između cejlonskog i kasija cimeta nije mala. Saznajte šta se krije iza ovih pojmova.

Read More
tezga na Galeriji

Čokoladni vikend u Beogradu

Kvalitetni ručno rađeni čokoladni proizvodi su bili izloženi u Beogradu na vodi ovog vikenda.

Read More
lešnici

Lek iz prirode – lešnik

Riznica lekovitih sastojaka se krije u ovom koštunjavom voću. Lešnik kao preventiva i pomoć u lečenju.

Read More
ljubičasti plavi krompir

Ljubičasti krompir – povrće koje treba uvrstiti u meni

Saznajte više o ljubičastom krompiru na našem blogu.

Read More
hram Sv. Save

Beogradu, s ljubavlju – nesvakidašnji čokoladni eksponat

Nesvakidašnji eksponat, čokoladni Hram Sv. Save, nastao je u radionici “Ukus ljubavi”

Read More
gastro kup

Utisci sa Gastro Kupa Srbije 2020

Vrhunski kuvari su i ovde godine imali priliku da se nadmeću u pravljenju specijaliteta.

Read More
djordje micic

Intervju sa Đorđem Micićem: Kuvanje je umetnost

Saznajte kako je ovaj mladi kuvar svoj san pretvorio u javu. Kakvi su mu planovi i kako doživljava gastronomiju.

Read More
bamija

Šta je bamija?

Donedavno mi je bila nepoznata ova biljka. Za nju sam saznala na jednom sajmu hrane od Momčila Ćalića, koji od nje pravi raznorazne proizvode. Bamija (ili okra) je povrće koje ima jestive mahune. Potiče iz Afrike i cvetom podseća na hibiskus. Izuzetno je zdrava i vekovima se koristi u ishrani. Bogata je vitaminima i vlaknima…

Read More
festival

Utisci sa “Good food and wine” festivala

Imala sam priliku da do sada posetim mnoge sajmove i festivale hrane i pića. “Good food and wine” je jedan od onih za koje bih mogla da kažem da su se pokazali u odličnom svetlu, u smislu organizacije i ideje. Ulaz besplatan, lokacija pristupačna i pogodna da se nakon posete festivalu prošeta obalom Save. Okupljeni…

Read More
sljive

Jedna voćka na mnogo načina – šljiva

Čačanska, Požegača, Moravka, Dženarika, Metlaš, Fruškogorska, Stenlej, Belošljiva, Viktorija, Drenovka, Ilinjača i još mnogo drugih sorti se gaji u Srbiji. Jedna smo od vodećih zemalja u svetu po proizvodnji šljiva i zbog toga se ona može smatrati našim brendom. Ovo je voćka bogata kalijumom, vitaminima C, A i K, magnezijumom, kalcijumom i mnogim drugim vitaminima…

Read More
dobrodosli

Dobrodošli na naš blog

Ovaj blog je nastao kao želja i potreba da se isprobaju neki novi ukusi, specijaliteti, otkriju neka nova mesta, restorani, upoznaju vredni ljudi. Verujemo da većina vas koji ovo čitate uživate u životu svim čulima, ili bar težite ka tome. Hrana, kao jedna od osnovnih životnih potreba (prema Maslovljevoj hijerarhiji), može da bude mnogo više…

Read More