
Cvekle – zimnica
-
- Kuvanje
- Minuta
-
- Količina
- 1
- Složenost Srednje
Ocena
- (5 /5)
- 1 rating
Sastojci
- 10 kg cvekle
- 4 l vode
- 1 l sirćeta
- 100 g šećera
- 100 g soli
- 1 konzervans (nije neophodan ako se radi pasterizacija)
Uputstvo
- Cveklu bariti oko 2 sata. Kad se ohladi izrezati na kolutove.
- Cvekle i sve ostale sastojke lepo pomešati u jednu veliku posudu.
- Cvekle ređati u tegle i nalivati "sokom" u kome su bile. Paziti tokom ređanja da ne ostane vazduha unutar tegle.
- Napunjene tegle zatvoriti poklopcem i pasterizovati oko 20 minuta. Pasterizacija: tegle poređati u širu šerpu, koja se napuni vodom do ruba gde je počinje poklopac; ostaviti da lagano vri 20 minuta. Napomena: dobro je na dno šerpe staviti krpu, da tegle ne popucaju.
Slični recepti
Pretraga recepata prema tipu
Popularni Recepti
Novi recepti
-
Grašak sa knedlama
Brza priprema zdravog obroka.
Recept od @specijaliteti | -
Sočna piletina iz rerne
Bataci koje ćete sa užitkom...
Recept od @specijaliteti | -
Testenina sa 4 vrste sira
Jednostavna priprema, a bogat ukus
Recept od @specijaliteti |
Oceni ovaj recept
1 Osoba je ocenilo ovaj recept
Prosečna ocena
Za sad nema komentara.