Gulaš ima razne svoje varijacije. Ovaj recept je samo jedan od primera kako se može iskombinovati pileće meso sa pečurkama. Testenine nisu obavezne; gulaš se može jesti i uz hleb.
Gulaš sa pečurkama i piletinom
-
- Pripema
- Minuta
-
- Kuvanje
- Minuta
-
- Količina
- 1
- Složenost Srednje
Ocena
- (5 /5)
- 2 ratings
Sastojci
- 1 glavica crnog luka
- 4 bataka
- 250 g pečuraka (šampinjoni)
- 2 manje šargarepe (isečene na kolutove)
- 1 kašika brašna, mala kašičica aleve paprike i začini po ukusu
Uputstvo
- Na malo ulja dinstati glavicu luka. Dodati batake i šargarepu, posoliti i dinstati 15 minuta, pa nakon toga dodati i šampinjone. Kuvati još 25 minuta. Na kraju dodati brašno i alevu papriku (razmućeno u malo vode), pa začiniti po ukusu. Na tihoj vatri ostaviti još nekoliko minuta dok se ne zgusne. Povremeno promešati.
- U drugoj posudi skuvati testeninu i sjediniti je sa gulašem.
- Porcije: 4
- Spremno za: 60 Minuta
- Jelo: Glavno jelo
- Tip recepta: Ručak, Večera
- Sastojak: pečurke, pileće meso, testenine
Slični recepti
Pretraga recepata prema tipu
Popularni Recepti
Novi recepti
-
Kanapei sa dimljenom lososom
Gvakamole i dimljeni losos -...
Recept od @specijaliteti | -
Fileti oslića u prezlama
Lagan letnji ručak
Recept od @specijaliteti | -
Piletina sa aromom pečuraka
Ukusni bataci na jednostavan način
Recept od @specijaliteti |
Oceni ovaj recept
2 Osoba je ocenilo ovaj recept
Prosečna ocena
Za sad nema komentara.