Kad ne znamo šta ćemo za ručak ovo se često nametne kao odlična ideja. Ovaj recept ima mnogo varijacija. Kako vi pripremate musaku? Uz šta je služite?

Musaka sa krompirom i mesom
-
- Pripema
- Minuta
-
- Kuvanje
- Minuta
-
- Količina
- 3
- Složenost Srednje
Ocena
- (4.5 /5)
- 1 rating
Sastojci
- 1 glavica crnog luka
- 1 kg krompira
- 400 g mlevenog mesa (junećeg ili svinjskog)
- 2 jajeta
- 1 kiselo mleko
- začini po ukusu (so, biber, začin C...)
Uputstvo
- Na malo ulja propržiti iseckanu glavicu luka. Dodati mleveno meso i posoliti po ukusu. Pržiti ukupno oko 15 minuta, pa dodati začin C, biber i ostalo po ukusu.
- Krompir očistiti i iseći na tanje kolutove. Dodati kašiku brašna i dobro promešati kromir. Polovinu krompira poređati u tepsiju srednje veličine, pa dodati fil od mesa i odgore naređati ostatak krompira. Posebno umutiti 2 jajeta sa kiselim mlekom i 100 ml vode. Time preliti poređanu musaku. Staviti u vruću rernu i peći 35 minuta na oko 200 stepeni.
- Porcije: 1
- Spremno za: 70 Minuta
- Jelo: Glavno jelo
- Tip recepta: Ručak, Večera
- Sastojak: krompir, mleveno meso
Slični recepti
Pretraga recepata prema tipu
Popularni Recepti
Novi recepti
-
Valdorf salata
Neobična i osvežavajuća
Recept od @specijaliteti | -
Breskvice – sitni kolači
Po receptu iz Srema
Recept od @specijaliteti | -
Topići
Kao u stara vremena -...
Recept od @specijaliteti |
Oceni ovaj recept
1 Osoba je ocenilo ovaj recept
Prosečna ocena
Za sad nema komentara.