Ako ponestane mesta u zamrzivaču, pečene paprike možete ostaviti i u teglama, sa belim lukom i peršunom.

Pečena paprika u tegli
-
- Pripema
- Minuta
-
- Kuvanje
- Minuta
-
- Količina
- 5
- Složenost Srednje
Ocena
- (4.9 /5)
- 8 ratings
Sastojci
- 4 kg ispečene i očišćene paprike
- 1 dl alkoholnog sirćeta
- 1 dl ulja
- 100 g soli
- 1 veća veza peršuna
- 3-4 glavice belog luka
Uputstvo
- Paprike oprati, ispeći i očistiti od peteljke i semenki. Otprilike na 8 kg sirove paprike, dobije se 4 kg spremne za zimnicu. Po želji iseckati paprike na komade.
- Sve navedene sastojke pomešati sa paprikom i ostaviti 1 sat da odstoji.
- Ređati u tegle i pasterizovati. Proces pasterizacije: U dubok lonac na dno staviti krpu. Poređati pune tegle. Naliti vode do nivoa poklopca na tegli. Pustiti da vri 5 minuta. Nakon toga sasvim stišati vatru i ostaviti još 20 minuta u toplom loncu.
Slični recepti
Pretraga recepata prema tipu
Popularni Recepti
Novi recepti
-
Kakao rolat
Čokoladni (kakao) rolat
Recept od @specijaliteti | -
Pita sa višnjama i jabukama
Voćna, zdrava pita
Recept od @specijaliteti | -
Sutlijaš
Poslastica našeg detinjstva
Recept od @specijaliteti |
Oceni ovaj recept
8 Osoba je ocenilo ovaj recept
Prosečna ocena
Za sad nema komentara.