Provereni recept za dobar i ukusan pilav sa piletinom. Umesto bataka, može se korisititi i neki drugi deo piletine, ili sasvim druga vrsta mesa.

Pilav sa piletinom
-
- Pripema
- Minuta
-
- Kuvanje
- Minuta
-
- Količina
- 4
- Složenost Srednje
Ocena
- (5 /5)
- 2 ratings
Sastojci
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 100-150 g pirinča
- 4 pilećih bataka
- začini po ukusu
- peršun
Uputstvo
- Na malo ulja dinstati iseckan luk, pa dodati batake i šargarepu. Posoliti i naliti čašom tople vode. Krčkati na tihoj vatri 40 minuta.
- Dok se krčkaju bataci, pirinač isprati u nekoliko voda i staviti da se kuva. Odnos pirinča i vode treba da bude 1 : 2 (koliko pirinča, duplo više vode). To staviti na umerenu "vatru" da provri. Dodati sasvim malo ulja i soli, i kada provri, smanjiti vatru skroz i sačekati da voda uvri. Tad je pirinač gotov. U toku kuvanja pirinač ne treba mešati!
- Skuvan pirinač sjediniti sa batacima, začiniti i krčkati još desetak minuta. Na kraju dodati peršun.
- Porcije: 1
- Spremno za: 60 Minuta
- Jelo: Glavno jelo
- Tip recepta: Ručak
- Sastojak: pileće meso, pirinač
Slični recepti
Pretraga recepata prema tipu
Popularni Recepti
Novi recepti
-
Valdorf salata
Neobična i osvežavajuća
Recept od @specijaliteti | -
Breskvice – sitni kolači
Po receptu iz Srema
Recept od @specijaliteti | -
Topići
Kao u stara vremena -...
Recept od @specijaliteti |
Oceni ovaj recept
2 Osoba je ocenilo ovaj recept
Prosečna ocena
Za sad nema komentara.