Zimi sarma, leti punjene paprike. Ima mnogo varijacija ovog recepta. Mi vam predstavljamo onaj kojim najčešće punimo babure. Reč je o kuvanim punjenim paprikama, mada ih možete i peći u rerni.
Punjene paprike (sa mlevenim mesom)
-
- Pripema
- Minuta
-
- Kuvanje
- Minuta
-
- Količina
- 10
- Složenost Srednje
Ocena
- (5 /5)
- 2 ratings
Sastojci
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 veća šargarepa
- 2-3 čena belog luka
- 600 g junećeg ili mešanog mlevenog mesa
- oko 70 g pirinča
- 1 dl kuvanog paradajza ili paradajz pelata
- začini (so, biber, suvo povrće...)
- 10 babura
- Zaprška: 50 ml ulja, 1 supena kašika brašna i 1 kafena kašičica aleve paprike
Uputstvo
- Luk sitno iseći u upržiti na malo masnoće (ulja). Dodati izrendanu šargarepu i beli luk. Posoliti i još malo propržiti. Dodati mleveno meso. Kada se sve uprži dodati začin C (suvo povrće).
- Dok se prži meso, skuvati pirinač: Na ovu meru pirinča dodati duplo više vode. Staviti da vri. Dodati malo ulja i soli. Kada provri, isključiti ringlu i ostaviti poklopljeno.
- Dok se prži meso i kuva pirinač, oprati i očistiti babure od peteljke i semena. Potom pomešati meso i pirinač, dodati biber i po potrebi još posoliti. Tim filom puniti babure i ređati u šerpu, uspravno. Naliti šerpu na 2/3 visine paprike, dodati kuvan paradajz sa pola kašičice šećera, poklopiti i kuvati na umerenoj temperaturi oko 45 minuta. Pri kraju kuvanja, dodati zapršku: U posebnoj šerpici na malo ulja, zapržiti brašno i alevu papriku i time preliti skuvane paprike.
- Porcije: 4
- Spremno za: 80 Minuta
- Jelo: Glavno jelo
- Tip recepta: Ručak, Večera
- Sastojak: mleveno meso, paprika, pirinač
Slični recepti
Pretraga recepata prema tipu
Popularni Recepti
Novi recepti
-
Kanapei sa dimljenom lososom
Gvakamole i dimljeni losos -...
Recept od @specijaliteti | -
Fileti oslića u prezlama
Lagan letnji ručak
Recept od @specijaliteti | -
Piletina sa aromom pečuraka
Ukusni bataci na jednostavan način
Recept od @specijaliteti |
Oceni ovaj recept
2 Osoba je ocenilo ovaj recept
Prosečna ocena
Za sad nema komentara.