Ukus detinjstva i domaće kuhinje.
Šnenokle po starinskom receptu
-
- Pripema
- Minuta
-
- Kuvanje
- Minuta
-
- Količina
- 4
- Složenost Srednje
Ocena
- (5 /5)
- 3 ratings
Sastojci
- 4 jajeta
- 10 kašika kristal šećera
- 2 kesice vanil šećera
- 4 kašika brašna
- 1 l mleka
Uputstvo
- Od litre mleka odvojiti 2 dl i staviti da vri. Za to vreme umutiti čvrst sneg od belanaca i 2 kašike šećera. Kada mleko provri, smanjiti vatru, supenu kašiku umočiti u vrelo mleko, pa njome zahvatati sneg od belanaca i praviti "knedle". Svaku knedlu posle 1-2 min prevrnuti da se lepo skuva u mleku. Vaditi šupljom kašikom i stavljatu u dublji sud. Postupak ponavljati dok se ne potroši sav sneg od belanaca.
- Umutiti žumanca sa 8 kašika šećera i 2 vanil šećera. Dodati brašno i preostalih 2 dl mleka. Sve sjediniti da nema grudvica. Tu smesu lagano sipati u provrelo mleko, neprekidno mešajući. Kuvati fil dok se malo ne zgusne (ne treba previše da bude gust).
- Pre nego što se fil od žumanaca prelije preko belih knedli, ocediti belanca od mleka koje se možda sakupilo na dnu. Potom sipati fil preko i dekorisati rendanom čokoladom po želji.
- Porcije: 1
- Spremno za: 30 Minuta
- Jelo: Dezert
- Tip recepta: Poslastica
- Sastojak: jaja, mleko
Slični recepti
Pretraga recepata prema tipu
Popularni Recepti
Novi recepti
-
Kanapei sa dimljenom lososom
Gvakamole i dimljeni losos -...
Recept od @specijaliteti | -
Fileti oslića u prezlama
Lagan letnji ručak
Recept od @specijaliteti | -
Piletina sa aromom pečuraka
Ukusni bataci na jednostavan način
Recept od @specijaliteti |
Oceni ovaj recept
3 Osoba je ocenilo ovaj recept
Prosečna ocena
Za sad nema komentara.