Utisci sa petog bazara malih proizvođača – Specijaliteti
peti bazar malih proizvođača

Utisci sa petog bazara malih proizvođača

Restoran Azbuka je bio još jednom (peti put po redu) centar okupljanja malih proizvođača Srbije. Ove nedelje, 14. novembra, posetioci su mogli da probaju i pazare zdrave i ukusne domaće proizvode. Nismo odoleli ponudi, pa smo sa zadovoljstvom otišli na ovaj događaj, koji je organizovala grupa administratora fejsbuk stranice Mali proizvođači hrane u Srbiji.

podrum Tatalović

Izlagači su svoju robu ovoga puta izložili unutar restorana, mada su vremenske prilike bile dovoljno dobre i za prezentaciju u bašti. U delu restorana koji je bio predviđen za bazar, prvo smo naišli na štand podruma Tatalović i njihovo savršeno kupinovo vino. U istom delu prostorije udobno su se smestile jabuke iz Obrenovca, ali i ceđeni sokovi od maline, kupine, višnje, jagode, jabuke, kajsije i borovnice, poljoprivrednog gazdinstva Nedeljković.

ajvar

Nismo odoleli domaćem blagom ajvaru i teglici punoj divljih jagoda PG Stefanović, kao ni domaćim kobasicama Prerade mesa Štrbac iz Srema. Oni su u svojoj ponudi imali: domaći ljuti kulen, Petrovački kulen, blagi kulen, izletničku kobasicu, domaću slatku kobasicu, suvu pečenicu, slaninu bez kože i čajnu kobasicu. suvomesnati proizvodiTajna testenine

Uz suvomesnate proizvode idu obavezno i sirevi koje je ovoga puta izložio PG Tadić. Pored njih, nalazio se najšareniji štand na ovom bazaru koji je prezentovao testeninu. Tajna je predstavila proizvode od testa, obojene povrćem. Pored taljatela, spirala i drugih oblika paste, Tajna je izložila i domaće kore za pitu.

med i mleko proizvodi Najslađi štand pripao je, prema našim kriterijumima, izlagaču Med i mleko, koji je predstavio pčelinje proizvode. Neodoljivi suncokretov med se odmah zalepio za naša nepca i srce. Oni su takođe predstavili i svoje medene lončiće. Kada pričamo o udravoj hrani, Gljive i bilje su takođe bili izlagači. U svojoj ponudi su imali razne vrste čajeva i čuveni kečap od gloga.

čajevi Gljive i biljeUprkos tome što gotovo da nije bilo konkurencije među izlagačima, cene proizvoda su zaista bile povoljne. Mali proizvođači su velikog srca, pa nisu iskoristili priliku da podignu cene iako možda imaju potrebu za tim, kao što to mnogi ovih dana čine.

gulašOsim cena i podrazumevano kvalitetnih proizvoda (jer samo takvi izlagači dobijaju priliku da izlažu na ovoj vrsti bazara), oduševila nas je gastronomska ponuda restorana Azbuka. U bašti se krčkao gulaš, a najavljena je bila ponuda kuvanog vina i rakije. Nažalost, nismo stigli da konzumiramo ove specijalitete, ali smo makar uživali u mirisima dok se sve krčkalo. kotlić

Čestitke organizatorima na uspešnom petom bazaru, koji je zapravo mali jubilej! Radujemo se sledećoj poseti. Više fotografija sa ovog događaja pogledajte na našem Instagram nalogu OVDE.

, , , , , , , ,

Za sad nema komentara.

Leave a Reply