Embargo kolač je dobio ime po periodu kada je nastao, a to je ono teško vreme ’90-tih. Specifičan je po tome što sastojci koji čine ovaj kolač nisu skupi i pre svega zato što se ne koriste jaja.
Embargo kolač – kolač bez jaja
-
- Pripema
- Minuta
-
- Kuvanje
- Minuta
-
- Količina
- 24
- Složenost Lako
Ocena
- (5 /5)
- 2 ratings
Sastojci
- 4 - 5 rendanih jabuka
- 2 šolje (od 2 dl) šećera
- 1 šolja ulja
- 1 šolja mlevenih oraha
- 3 šolje brašna
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica sode bikarbone
- pola kesice praška za pecivo
- džem za premazivanje kolača
Uputstvo
- Sve sastojke (osim džema) sjediniti i razliti u podmazan i brašnom posut pleh. Peći 10 minuta na 200 stepeni, pa potom još 30-35 minuta na 180.
- Gotov kolač, dok je još vruć, premazati džemom po ukusu.
- Porcije: 2
- Spremno za: 80 Minuta
- Jelo: Dezert
- Tip recepta: Poslastica
- Sastojak: orasi, voće
Slični recepti
Pretraga recepata prema tipu
Popularni Recepti
Novi recepti
-
Kanapei sa dimljenom lososom
Gvakamole i dimljeni losos -...
Recept od @specijaliteti | -
Fileti oslića u prezlama
Lagan letnji ručak
Recept od @specijaliteti | -
Piletina sa aromom pečuraka
Ukusni bataci na jednostavan način
Recept od @specijaliteti |
Oceni ovaj recept
2 Osoba je ocenilo ovaj recept
Prosečna ocena
Za sad nema komentara.