Utisci sa Gastro Festa – Specijaliteti
gastro fest Bečej

Utisci sa Gastro Festa

U nedelju, 26. septembra Goranski park u Bečeju je bio prava mala tržnica domaćih specijaliteta. Osim što su posetioci mogli da degustiraju ukusne proizvode, uživali su i u bogatom muzičkom programu.

Gastro Fest u Bečeju je ove godine ispunio naša očekivanja. Probali smo burger od butkice, mućkalicu, vino (i širu naravno), suvomesnate proizvode, a pravo iznenađenje je bio tajlandski sladoled. Do sada smo ovu poslasticu imali prilike da vidimo samo na ekranima, a konačno, u ovoj ušuškanoj varoši pored Tise, probali smo i to.

tajlandski sladoled

Priprema tajlandskog sladoleda

Takmičenje u kuvanju je već tradiconalni deo ovog događaja, a poseban deo je odvojen i za najmlađe koji su se mogli zabaviti raznim kreativnim igrarijama.

Bilo je tu i suvih začina, melema, ribe i riblje čorbe. Izlagala je i jedna domaća pivara. Valja spomenuti i onaj slatki izlagački deo. Festival poput ovog, pa još u Vojvodini, ne može proći bez sitnih kolača, makovnjača, krofni, kurtoš (odžak) kolača, palačinki, lešnik namaza, džemova i svilenih bombona. Bilo je nemoguće sve probati, tako da smo dobar deo toga pazarili za poneti.

tezga sa sitnim kolačima

Tezgica sa domaćim kolačima

Kada je reč o muzičkom programu, orkestar je prkosio toplom, sunčanom danu i sa lakoćom izvodio mađarske, srpske, francuske, italijanske i druge muzičke numere. Nismo bili u mogućnosti da ostanemo i na najavljenom koncertu u poslepodnevnim časovima, ali verujemo da je to bio šlag na ovu divnu “tortu”.

Trebao bi nam još jedan blog da sve nabrojimo i opišemo utiske. Umesto toga više foto zapisa o ovom dobro organizovanom događaju možete pogledati na našoj fejsbuk stranici OVDE.

Vidimo se sledeće godine!

, , , , ,

Za sad nema komentara.

Leave a Reply