Ovo je recept za pripremu zdravog i ukusnog obroka, koji može i biti i odličan prilog uz meso ili ribu.
Grašak sa knedlama
-
- Pripema
- Minuta
-
- Kuvanje
- Minuta
-
- Količina
- 1
- Složenost Lako
Ocena
- (5 /5)
- 1 rating
Sastojci
- pakovanje "Zlatne mešavine" - Frikom
- mala glavica luka
- malo ulja
- malo suvog paštrnaka ili celera
- za knedle: 1 jaje, 2 kašike brašna, 3 kašike griza i pola kašičice ulja
- začini po ukusu (so, biber, začin C...)
Uputstvo
- Propržiti luk na ulju. Dodati sadržaj "Zlatne mešavine" i posoliti. Doliti 2-3 dl vode, pa dodati suvi paštrnak.
- Spremiti knedle: umutiti jaje sa uljem, pa dodavati postepeno brašno i griz uz mešanje. Paziti da ne bude previše retko ili čvrsto. Ostaviti da odstoji 15 minuta u frižideru.
- Kada grašak provri, kašičicom ubacivati knedle. Krčkati još 7-10 minuta. Dodati začine po ukusu.
Slični recepti
Pretraga recepata prema tipu
Popularni Recepti
Novi recepti
-
Kanapei sa dimljenom lososom
Gvakamole i dimljeni losos -...
Recept od @specijaliteti | -
Fileti oslića u prezlama
Lagan letnji ručak
Recept od @specijaliteti | -
Piletina sa aromom pečuraka
Ukusni bataci na jednostavan način
Recept od @specijaliteti |
Oceni ovaj recept
1 Osoba je ocenilo ovaj recept
Prosečna ocena
Za sad nema komentara.