Pohovane tikvice se odlično slažu sa kiselim mlekom, a mogu se servirati i uz paradajz, sir, kao prilog uz meso, itd.
Pohovane tikvice
-
- Pripema
- Minuta
-
- Kuvanje
- Minuta
-
- Količina
- 12
- Složenost Srednje
Ocena
- (4.8 /5)
- 3 ratings
Sastojci
- 2 tikvice
- 2 jajeta
- 3 kašike brašna
- 3 kašike prezli
- začini po ukusu
Uputstvo
- Tikvice očistiti. izrendati i malo posoliti. Ostaviti 15-45 minuta da se otpuste vodu. Ocediti ih.
- Jaja umutiti i dodati im brašno i prezle. Lepo sjediniti sa oceđenim tikvicama. Dodati začin C, vegetu ili neki drugi začin po ukusu.
- Kašikom vaditi smesu i spuštati u vrelo ulje. Kratko propržiti sa obe strane. Ne treba mnogo ulja, samo malo po dnu tiganja.
- Gotove pohovane tikvice ređati na ubrus da upije višak masnoće.
- Porcije: 3
- Spremno za: 50 Minuta
- Jelo: Glavno jelo
- Tip recepta: Večera
- Sastojak: tikvice
Slični recepti
Pretraga recepata prema tipu
Popularni Recepti
Novi recepti
-
Kanapei sa dimljenom lososom
Gvakamole i dimljeni losos -...
Recept od @specijaliteti | -
Fileti oslića u prezlama
Lagan letnji ručak
Recept od @specijaliteti | -
Piletina sa aromom pečuraka
Ukusni bataci na jednostavan način
Recept od @specijaliteti |
Oceni ovaj recept
3 Osoba je ocenilo ovaj recept
Prosečna ocena
Za sad nema komentara.