Kada vam dosadi pohovano belo meso, evo ideje za fini ručak.
Zapečeno belo meso sa sirom i šunkom
-
- Pripema
- Minuta
-
- Kuvanje
- Minuta
-
- Količina
- 4
- Složenost Lako
Ocena
- (5 /5)
- 1 rating
Sastojci
- 800 g pilećeg belog mesa bez kože i kostiju
- 200 – 300 g kačkavalja
- 300 g iseckanog na listove dimljenog vrata ili šunke
- 1 kašičica suvog začina
- 200 ml jogurta
- 1 celo jaje
- 40 ml vode
- biber, peršunov list
- malo ulja
Uputstvo
- Uključiti rernu da se zagreva na 200 stepeni. Belo meso iseći u šnicle pa malo tučkom za meso istanjiti.
- Meso podeliti na dva dela. Premazati tepsiju uljem pa poslagati prvi red belog mesa, preko poslagati red šunke i odgore red sira. Ponoviti postupak još jednom. Umutiti jaje sa suvim začinom, biberom i peršunovim listom, pa dodati jogurt i vodu i sve zajedno sjediniti. Preliti preko poslaganog mesa.
- Staviti u rernu pokriveno alu folijom da se peče 30 minuta, pa skinuti foliju i peći još nekih 30 minuta ili dok sve lepo ne porumeni odgore. Izvaditi, ostaviti da se prohladi 10 minuta pa onda poslužiti.
- Porcije: 1
- Spremno za: 80 Minuta
- Jelo: Glavno jelo
- Tip recepta: Ručak, Večera
- Sastojak: belo meso
Slični recepti
Pretraga recepata prema tipu
Popularni Recepti
Novi recepti
-
Kanapei sa dimljenom lososom
Gvakamole i dimljeni losos -...
Recept od @specijaliteti | -
Fileti oslića u prezlama
Lagan letnji ručak
Recept od @specijaliteti | -
Piletina sa aromom pečuraka
Ukusni bataci na jednostavan način
Recept od @specijaliteti |
Oceni ovaj recept
1 Osoba je ocenilo ovaj recept
Prosečna ocena
Za sad nema komentara.