Zlatna piletina sa ljubičastim krompirom
-
- Pripema
- Minuta
-
- Kuvanje
- Minuta
-
- Količina
- 1
Ocena
- (5 /5)
- 28 ratings
Sastojci
- Piletina
- ljubičasti krompir
Uputstvo
- Piletinu (batak, karabatak ili belo meso) utljati senfom i začinom C (vegetom). Ostaviti u frižideru pola sata-sat.
- Zagrejati malo ulja u tiganju i staviti piletinu da se deset minuta prži na jačoj vatri da dobije žutu boju). Smanjiti vatru, okrenuti meso i dodati sasvim malo razmućene kurkume i vegete u vreloj vodi, pa sipati u tiganj da se dinsta.
- Ljubičasti krompir oprati, iseći na komade i staviti da se kuva (kao za pire). Da bi imao svoju jarku boju, kuvati neočišćen. Ako je mlad, kora će se skuvati i ispasirati, a ako je stariji, kora će se sama odvojiti tokom kuvanja i pasiranja.
- Servirati i posuti seme lana okolo za dekoraciju. Prijatno!
- Porcije: 2
- Spremno za: 50 Minuta
- Jelo: Glavno jelo
- Tip recepta: Ručak, Večera
Oceni ovaj recept
-
28 Osoba je ocenilo ovaj recept
-
Prosečna ocena
-
- (5 / 5)
2 Odgovora na Zlatna piletina sa ljubičastim krompirom
Leave a Reply Klikne ovde da poništite odgovor.
Slični recepti
Pretraga recepata prema tipu
Popularni Recepti
Novi recepti
-
Kanapei sa dimljenom lososom
Gvakamole i dimljeni losos -...
Recept od @specijaliteti | -
Fileti oslića u prezlama
Lagan letnji ručak
Recept od @specijaliteti | -
Piletina sa aromom pečuraka
Ukusni bataci na jednostavan način
Recept od @specijaliteti |
Izgleda odlicno.
Kakvog je ukusa ovaj krompir i gde se moze nabaviti?
Mi smo nabavljali kod Lešnik Pro