Jednostavan libanski namaz. Služi se uz hleb ili falafel.
Recept napisala Aleksandra.
Baba ganuš – namaz
-
- Pripema
- Minuta
-
- Kuvanje
- Minuta
-
- Količina
- 1
- Složenost Srednje
Ocena
- (5 /5)
- 4 ratings
Sastojci
- 2 čena belog luka
- 5 kašika tahinija
- 1 kiselo mleko
- sok od 1 limuna
- 1 veći plavi patlidžan
Uputstvo
- Plavi patlidžan peći u rerni oko 35 minuta
- Iseći ga na pola i pustiti da se ocedi tečnost.
- Kašikom pokupiti sadržaj oceđenog patlidžana i pomešati ga sa belim lukom, tahinijem, kiselim mlekom i limunom.
- Odgore dodati maslinovo ulje, mlevenu papriku, nanu ili neki drugi začin po želji (biber, peršun, pečeni susam...)
Slični recepti
Pretraga recepata prema tipu
Popularni Recepti
Novi recepti
-
Kanapei sa dimljenom lososom
Gvakamole i dimljeni losos -...
Recept od @specijaliteti | -
Fileti oslića u prezlama
Lagan letnji ručak
Recept od @specijaliteti | -
Piletina sa aromom pečuraka
Ukusni bataci na jednostavan način
Recept od @specijaliteti |
Oceni ovaj recept
4 Osoba je ocenilo ovaj recept
Prosečna ocena
Za sad nema komentara.