Stigla je jesen i prava je šteta ne iskoristiti njene plodove na što više načina. Evo recepta za ukusnu poslasticu. Umesto bundeve za ovu pitu možete koristiti i jabuke.
Bundevara sa cimetom
-
- Pripema
- Minuta
-
- Kuvanje
- Minuta
-
- Količina
- 2
- Složenost Lako
Ocena
- (5 /5)
- 5 ratings
Sastojci
- 500 g kora za pitu
- 500 g izrendane bundeve
- 250 g šećera
- 2 kafene kašičice cimeta
- 50 ml ulja
- 100 ml vode
Uputstvo
- Sjediniti bundevu, šećer i cimet. U drugu posudicu pomešati ulje i vodu.
- Uzeti jednu polovinu kora (oko 250 g). Ređati dve kore i poprskati ih uljem i vodom. Zatim dodati malo nadeva od bundeve. Staviti sledeću koru preko i ponavljati postupak dok se ne potroše sve kore. Urolati i staviti u pleh. Ponoviti postupak sa drugom polovinom kora.
- Premazati preostalim uljem i vodom, i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, 25 minuta. Kada se prohladi, po želji posuti prah šećerom.
- Porcije: 4
- Spremno za: 60 Minuta
- Jelo: Dezert
- Tip recepta: Poslastica
- Sastojak: bundeva
Slični recepti
Pretraga recepata prema tipu
Popularni Recepti
Novi recepti
-
Kanapei sa dimljenom lososom
Gvakamole i dimljeni losos -...
Recept od @specijaliteti | -
Fileti oslića u prezlama
Lagan letnji ručak
Recept od @specijaliteti | -
Piletina sa aromom pečuraka
Ukusni bataci na jednostavan način
Recept od @specijaliteti |
Oceni ovaj recept
5 Osoba je ocenilo ovaj recept
Prosečna ocena
Za sad nema komentara.