Cvekle – zimnica
-
- Kuvanje
- Minuta
-
- Količina
- 1
- Složenost Srednje
Ocena
- (5 /5)
- 4 ratings
Sastojci
- 10 kg cvekle
- 4 l vode
- 1 l sirćeta
- 100 g šećera
- 100 g soli
- 1 konzervans (nije neophodan ako se radi pasterizacija)
Uputstvo
- Cveklu bariti oko 2 sata. Kad se ohladi izrezati na kolutove.
- Cvekle i sve ostale sastojke lepo pomešati u jednu veliku posudu.
- Cvekle ređati u tegle i nalivati "sokom" u kome su bile. Paziti tokom ređanja da ne ostane vazduha unutar tegle.
- Napunjene tegle zatvoriti poklopcem i pasterizovati oko 20 minuta. Pasterizacija: tegle poređati u širu šerpu, koja se napuni vodom do ruba gde je počinje poklopac; ostaviti da lagano vri 20 minuta. Napomena: dobro je na dno šerpe staviti krpu, da tegle ne popucaju.
Slični recepti
Pretraga recepata prema tipu
Popularni Recepti
Novi recepti
-
Kanapei sa dimljenom lososom
Gvakamole i dimljeni losos -...
Recept od @specijaliteti | -
Fileti oslića u prezlama
Lagan letnji ručak
Recept od @specijaliteti | -
Piletina sa aromom pečuraka
Ukusni bataci na jednostavan način
Recept od @specijaliteti |
Oceni ovaj recept
4 Osoba je ocenilo ovaj recept
Prosečna ocena
Za sad nema komentara.