Divan vojvođanski kolač iz kalupa koji ima puno svojih varijacija. Ovaj recept se bazira na višnjama i čokoladi.

Kuglof sa višnjama i čokoladom
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
-
- Yield
- 1
- Difficulty Level Srednje
Recipe Rating
- (5 /5)
- 2 ratings
Ingredients
- 5 jaja
- 250 g šećera
- 1 kesica vanil šećera
- 250 g margarina
- 400 g višanja (mogu i smrznute)
- 370 g brašna
- 3 kafene kašičice praška za pecivo
- 250 g čokolade za kuvanje
- Za glazuru: 100 g čokolade, 6-7 kašika mleka i 2 kašike ulja
Instructions
- Mikserom penasto umutite margarin postepeno dodavajući šećer i vanil šećer. Zatim dodajte jedno po jedno jaje. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i dodajte prethodnoj smesi. Smesu podelite na 3 dela.
- Kalup za kuglof (prečnika 20 - 24 cm) dobro podmažite i u njega sipajte jednu trećinu smese, pa izravnajte površinu. Višnje ocedite od soka (ako su bile zamrznute) i pospite 1 kašikom brašna, pa ih dodajte drugoj trećini smese i preručite u kalup kao drugi sloj, tj. preko prve smese. U preostalu trećinu smese umešajte otopljenu ili narendanu čokoladu (250 g) i dopunite kalup.
- Kuglof staviti u zagrejanu pećnicu i peći na 180 stepeni oko 50 minuta. Nakon toga izvaditi iz rerne i iz kalupa i ostaviti da se ohladi, pa preliti čokoladnom glazurom. Po želji posuti sitno seckanim lešnicima ili orasima.
- Servings : 4
- Ready in : 100 Minutes
- Course : Dezert
- Recipe Type : Poslastica
- Ingredient : crna čokolada, jaja, voće
Related Recipes
Pretraga recepata prema tipu
Popularni Recepti
Novi recepti
-
Kanapei sa dimljenom lososom
Gvakamole i dimljeni losos -...
Recipe by @specijaliteti | -
Fileti oslića u prezlama
Lagan letnji ručak
Recipe by @specijaliteti | -
Piletina sa aromom pečuraka
Ukusni bataci na jednostavan način
Recipe by @specijaliteti |
Rate this recipe
2 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.