Ako ponestane mesta u zamrzivaču, pečene paprike možete ostaviti i u teglama, sa belim lukom i peršunom.

Pečena paprika u tegli
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
-
- Yield
- 5
- Difficulty Level Srednje
Recipe Rating
- (5 /5)
- 12 ratings
Ingredients
- 4 kg ispečene i očišćene paprike
- 1 dl alkoholnog sirćeta
- 1 dl ulja
- 100 g soli
- 1 veća veza peršuna
- 3-4 glavice belog luka
Instructions
- Paprike oprati, ispeći i očistiti od peteljke i semenki. Otprilike na 8 kg sirove paprike, dobije se 4 kg spremne za zimnicu. Po želji iseckati paprike na komade.
- Sve navedene sastojke pomešati sa paprikom i ostaviti 1 sat da odstoji.
- Ređati u tegle i pasterizovati. Proces pasterizacije: U dubok lonac na dno staviti krpu. Poređati pune tegle. Naliti vode do nivoa poklopca na tegli. Pustiti da vri 5 minuta. Nakon toga sasvim stišati vatru i ostaviti još 20 minuta u toplom loncu.
Related Recipes
Pretraga recepata prema tipu
Popularni Recepti
Novi recepti
-
Kanapei sa dimljenom lososom
Gvakamole i dimljeni losos -...
Recipe by @specijaliteti | -
Fileti oslića u prezlama
Lagan letnji ručak
Recipe by @specijaliteti | -
Piletina sa aromom pečuraka
Ukusni bataci na jednostavan način
Recipe by @specijaliteti |
Rate this recipe
12 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.