Za posebne režime ishrane često je teško naći dobre recepte. Pred vama je provereni recept izuzetno ukusne poslastice, koji smo dobili od Verice Živanović, a tortu je pripremala i fotografisala Olgica Gajević.

Raw vegan torta sa borovnicama
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Yield
- 12
- Difficulty Level Lako
Recipe Rating
- (5 /5)
- 4 ratings
Ingredients
- 200 g lešnika
- 360 g urmi (očišćene od kožice)
- 1 kašika arome vanile
- 50g kokos brašna
- 500 g sirovih indijskih oraha
- 3 kašike agava sirupa
- 1 kašika arome vanile
- 4-5 kašika soka od limuna
- 100 g otopljenog kakao butera
- 300 g izblendirane borovnice
Instructions
- Lešnike, urme, kokos i kašiku arome vanile samleti i utisnuti u kalup prečnika 22 cm.
- Indijski orah natopiti vodom i ostaviti preko noći. Sutradan ga ocediti i usitniti u blenderu kao krem. Dodati agava sirup, 1 kašiku arome vanile i sok od limuna. Sve sjediniti, pa dodati i kakao buter. Polovinu smese izliti preko kore i staviti u zamrzivač. U drugu polovinu dodati borovnice i preliti preko belog sloja (po želji i borovnicama se može dodati još 50 g kakao butera). Ostaviti tortu da se stegne.
- Kada se torta stegne ukrasiti je voćem.
- Servings : 1
- Course : Dezert
- Recipe Type : Poslastica
- Ingredient : voće
Related Recipes
Pretraga recepata prema tipu
Popularni Recepti
Novi recepti
-
Kanapei sa dimljenom lososom
Gvakamole i dimljeni losos -...
Recipe by @specijaliteti | -
Fileti oslića u prezlama
Lagan letnji ručak
Recipe by @specijaliteti | -
Piletina sa aromom pečuraka
Ukusni bataci na jednostavan način
Recipe by @specijaliteti |
Rate this recipe
4 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.