Čušpajz ili ćušpajz (ili modernije varivo), stigao je u naše jelovnike dolaskom Nemaca na ove prostore. Zajedno sa melšpajzom i rinflajšom.

Ćušpajz od šargarepe
-
- Pripema
- Minuta
-
- Kuvanje
- Minuta
-
- Količina
- 3
- Složenost Lako
Ocena
- (5 /5)
- 4 ratings
Sastojci
- 1 glavica crnog luka
- 0,5 kg šargarepe isečene na kolutove
- začini po ukusu (so, biber, začin C)
- malo suvog celera
- malo peršuna
Uputstvo
- Na malo masnoće upržiti glavicu crnog luka. Tome dodati šargarepu da se dinsta dok ne omekša. Staviti so, biber, začin c, malo suvog celera. Pri kraju staviti jednu kašiku brašna i naliti vodom, samo malo da ogrezne. Dodati iseckano peršunovo lišće. Ostaviti još malo da vri na tihoj vatri.
Slični recepti
Pretraga recepata prema tipu
Popularni Recepti
Novi recepti
-
Valdorf salata
Neobična i osvežavajuća
Recept od @specijaliteti | -
Breskvice – sitni kolači
Po receptu iz Srema
Recept od @specijaliteti | -
Topići
Kao u stara vremena -...
Recept od @specijaliteti |
Oceni ovaj recept
4 Osoba je ocenilo ovaj recept
Prosečna ocena
Za sad nema komentara.