Provereni recept za dobar i ukusan pilav sa piletinom. Umesto bataka, može se korisititi i neki drugi deo piletine, ili sasvim druga vrsta mesa.

Pilav sa piletinom
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
-
- Yield
- 4
- Difficulty Level Srednje
Recipe Rating
- (5 /5)
- 2 ratings
Ingredients
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 100-150 g pirinča
- 4 pilećih bataka
- začini po ukusu
- peršun
Instructions
- Na malo ulja dinstati iseckan luk, pa dodati batake i šargarepu. Posoliti i naliti čašom tople vode. Krčkati na tihoj vatri 40 minuta.
- Dok se krčkaju bataci, pirinač isprati u nekoliko voda i staviti da se kuva. Odnos pirinča i vode treba da bude 1 : 2 (koliko pirinča, duplo više vode). To staviti na umerenu "vatru" da provri. Dodati sasvim malo ulja i soli, i kada provri, smanjiti vatru skroz i sačekati da voda uvri. Tad je pirinač gotov. U toku kuvanja pirinač ne treba mešati!
- Skuvan pirinač sjediniti sa batacima, začiniti i krčkati još desetak minuta. Na kraju dodati peršun.
- Servings : 1
- Ready in : 60 Minutes
- Course : Glavno jelo
- Recipe Type : Ručak
- Ingredient : pileće meso, pirinač
Related Recipes
Pretraga recepata prema tipu
Popularni Recepti
Novi recepti
-
Kanapei sa dimljenom lososom
Gvakamole i dimljeni losos -...
Recipe by @specijaliteti | -
Fileti oslića u prezlama
Lagan letnji ručak
Recipe by @specijaliteti | -
Piletina sa aromom pečuraka
Ukusni bataci na jednostavan način
Recipe by @specijaliteti |
Rate this recipe
2 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.