
Potaž od bundeve
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
-
- Yield
- 4
- Difficulty Level Srednje
Recipe Rating
- (5 /5)
- 5 ratings
Ingredients
- 500 g očišćene bundeve
- 2 šargarepe
- 1 veći krompir
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 kocka bistre supe
- 1,25 l vode
- 1 pavlaka
- začini po ukusu
Instructions
- Prodinstati luk na malo ulja, pa dodati bundevu, krompir i šargarepu isečenu na komade, s tim što šargarepu treba na tanje kolutove iseći da bi se brže skuvala. Sve naliti vodom, pa dodati i kocku supe i malo posoliti. Kuvati na laganoj vatri dok se ne skuva povrće (oko 30 min).
- Izvaditi povrće da se prohladi i ispasirati u blenderu ili ručnim mikserom. Može se i pasirati kroz cetku.
- Supu procediti i dodati joj ispasirano povrće, 1 pavlaku i začine po želji (začin C, biber...). Staviti da vri oko 5 minuta.
- Servings : 1
- Ready in : 60 Minutes
- Course : Glavno jelo
- Recipe Type : Ručak
- Ingredient : bundeva
Related Recipes
Pretraga recepata prema tipu
Popularni Recepti
Novi recepti
-
Kanapei sa dimljenom lososom
Gvakamole i dimljeni losos -...
Recipe by @specijaliteti | -
Fileti oslića u prezlama
Lagan letnji ručak
Recipe by @specijaliteti | -
Piletina sa aromom pečuraka
Ukusni bataci na jednostavan način
Recipe by @specijaliteti |
Rate this recipe
5 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.