Prava pizza je ona napravljena od specijalnog brašna za pizzu. Kod nas se retko gde može nabaviti takvo brašno, ali bez obzira na to, ne treba da se odreknemo pravljenja ovog ukusnog italijanskog specijaliteta. Ovo je jedan recept koji svako može da koristi pri pripremi jedne prave DOMAĆINSKE pizze.

Testo za domać(insk)u pizzu
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
-
- Yield
- 4
- Difficulty Level Srednje
Recipe Rating
- (5 /5)
- 3 ratings
Ingredients
- 1,5 šolja brašna (najbolje Caputo za pizzu)
- 3 kašike ulja
- pola kvasca
- 1 kašika šećera
- pola kafene kašičice soli
Instructions
- Sve sastojke sjediniti i rukom lagano mesiti. Dodavati po malo tople vode, voditi računa da testo ne bude previše mekano (retko). Oblikovati testo u loptu, premazati sa malo ulja i ostaviti u toplom da nadođe.
- Nakon pola sata do sat i po vremena, testo razviti oklagijom (može i rukom) i formirati pizzu. Nadevati sastojcima po ukusu, pa peći oko 15 minuta na što većoj temperaturi.
- Servings : 1
- Ready in : 65 Minutes
- Course : Glavno jelo
- Recipe Type : Večera
- Ingredient : brašno
Related Recipes
Pretraga recepata prema tipu
Popularni Recepti
Novi recepti
-
Kanapei sa dimljenom lososom
Gvakamole i dimljeni losos -...
Recipe by @specijaliteti | -
Fileti oslića u prezlama
Lagan letnji ručak
Recipe by @specijaliteti | -
Piletina sa aromom pečuraka
Ukusni bataci na jednostavan način
Recipe by @specijaliteti |
Rate this recipe
3 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.