Kada vam dosadi pohovano belo meso, evo ideje za fini ručak.

Zapečeno belo meso sa sirom i šunkom
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
-
- Yield
- 4
- Difficulty Level Lako
Recipe Rating
- (5 /5)
- 1 rating
Ingredients
- 800 g pilećeg belog mesa bez kože i kostiju
- 200 – 300 g kačkavalja
- 300 g iseckanog na listove dimljenog vrata ili šunke
- 1 kašičica suvog začina
- 200 ml jogurta
- 1 celo jaje
- 40 ml vode
- biber, peršunov list
- malo ulja
Instructions
- Uključiti rernu da se zagreva na 200 stepeni. Belo meso iseći u šnicle pa malo tučkom za meso istanjiti.
- Meso podeliti na dva dela. Premazati tepsiju uljem pa poslagati prvi red belog mesa, preko poslagati red šunke i odgore red sira. Ponoviti postupak još jednom. Umutiti jaje sa suvim začinom, biberom i peršunovim listom, pa dodati jogurt i vodu i sve zajedno sjediniti. Preliti preko poslaganog mesa.
- Staviti u rernu pokriveno alu folijom da se peče 30 minuta, pa skinuti foliju i peći još nekih 30 minuta ili dok sve lepo ne porumeni odgore. Izvaditi, ostaviti da se prohladi 10 minuta pa onda poslužiti.
- Servings : 1
- Ready in : 80 Minutes
- Course : Glavno jelo
- Recipe Type : Ručak, Večera
- Ingredient : belo meso
Related Recipes
Pretraga recepata prema tipu
Popularni Recepti
Novi recepti
-
Kanapei sa dimljenom lososom
Gvakamole i dimljeni losos -...
Recipe by @specijaliteti | -
Fileti oslića u prezlama
Lagan letnji ručak
Recipe by @specijaliteti | -
Piletina sa aromom pečuraka
Ukusni bataci na jednostavan način
Recipe by @specijaliteti |
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.