Idealno za hladne dane. Obrok koji će vas zasititi i oduševiti ukusom, bez griže savesti, jer je ova slana torta napravljena od zdravih namirnica.
Po ovom receptu napravi se oko 15-20 manjih palačinki (20cm prečnik tiganja), pa se mogu napraviti dve tortice sa po 8-10 palačinki.

Zimska slana torta od heljdinih palačinki
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
-
- Yield
- 12
- Difficulty Level Srednje
Recipe Rating
- (5 /5)
- 3 ratings
Ingredients
- 10 kašika heljdinog brašna
- 2 kašike integralnog pšeničnog (ili speltinog ili običnog belog) brašna
- prašak za pecivo
- pola kašičice sode bikarbone
- kašičica soli
- 2 cela jajeta
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- oko 500 ml tople vode
- nadev po želji
Instructions
- Od navedenih sastojaka zamesiti smesu, toplom vodom, da bude gušće nego za obične palačinke. Testo treba da odstoji 30 minuta. Po potrebi još malo razrediti vodom i peći palačinke na vrlo malo maslinovog ulja. Palačinke moraju biti deblje od klasičnih.
- Kada se ispeku palačinke, filovati ih prema želji. Mi preporučujemo sledeću kombinaciju: - prvi red: niskomasni krem sir, - drugi red: ajvar, - treći red: krem sir pa preko sitno seckana ili rendana šunka/pečenica/pršuta, - četvrti red: ajvar i rendani kačkavalj - peti red: krem sir i krastavčići Ponavljati postupak i kombinovati prema želji, dok se ne poređaju sve palačinke.
- Napomena: krem sir i ajvar mazati u tankom sloju da palačinke ne bi klizale jedna s druge i mazati skroz do ivica da se krajevi ne bi osušili i uvili. Pokriti tanjirom i ostaviti u frižideru par sati, idealno preko noći. Zimsku slanu tortu seći ravnim nožem (ne reckastim).
- Servings : 2
- Ready in : 100 Minutes
- Course : Glavno jelo, Predjelo
- Recipe Type : Večera
Related Recipes
Pretraga recepata prema tipu
Popularni Recepti
Novi recepti
-
Kanapei sa dimljenom lososom
Gvakamole i dimljeni losos -...
Recipe by @specijaliteti | -
Fileti oslića u prezlama
Lagan letnji ručak
Recipe by @specijaliteti | -
Piletina sa aromom pečuraka
Ukusni bataci na jednostavan način
Recipe by @specijaliteti |
Rate this recipe
3 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.